Artikkeli

Ilmailun turvallisuus jatkunut yleisesti hyvänä kolmannella neljänneksellä – dronet aiheuttaneet vaaratilanteita

16.10.2019

Kaupallisen ilmailun turvallisuustilanne jatkui hyvänä myös vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta yleis- ja harrasteilmailussa jakso ei sujunut yhtä hyvin kuin parina aikaisempana vuotena. Dronet ovat aiheuttaneet vaaratilanteita kaupallisessa ilmailussa.

Kaupallisessa ilmailussa onnettomuuksilta on vältytty ja vakavia vaaratilanteitakin tapahtui vain yksi vuoden kolmannella neljänneksellä. Koko vuoden osalta vakavia vaaratilanteita on kuitenkin aiheutunut edellisten vuosien keskiarvoa enemmän erityisesti dronejen vuoksi. Dronet ovat lisänneet myös läheltä piti -tilanteiden määrää.

Yleis- ja harrasteilmailussa vuoden kolmannella neljänneksellä tapahtui 6 onnettomuutta, mikä on enemmän kuin keskimäärin aiempina vuosina. Tähän mennessä koko vuonna onnettomuuksia on tapahtunut 10. Vuoden kolmannella neljänneksellä onnettomuuksissa menehtyi 2 henkilöä. Edelliset kuolemaan johtaneet onnettomuudet tapahtuivat heinäkuussa 2017.

Liikennefakta-sivuille on myös päivitetty ilmailun onnettomuuksien ja vakavien vaaratilanteiden BI-raporttiin tiedot vuodesta 2005 alkaen. Aikaisemmin tiedot olivat vuodesta 2013 alkaen. Raportin kautta on mahdollista tutkia tarkemmin onnettomuuksia ja vakavia vaaratilanteita tiettyjen lisätietojen perusteella. 

Lue lisää ilmailun turvallisuustilanteesta.

Tutustu päivittyvään raporttiin onnettomuuksista ja vakavista vaaratilanteista vuodesta 2005 alkaen.