Yleis- ja harrasteilmailun poikkeamat
 

Yleis- ja harrasteilmailun poikkeamailmoitukset

Harrastajayhteisöltä saamansa palautteen perusteellaTraficom alkaa julkaista kokeiluna harrasteilmailun poikkeamailmoituksia koosteina. Kokeilu aloitetaan purjelennosta.

Tapahtuman kuvaus perustuu ilmoittajan käsitykseen ja kertomukseen tapahtumasta. Tiedot julkaistaan editoituina ja anonymisoituina, ts. poikkeamailmoituksista poistetaan:

• kaikki ilmoituksen tekijää ja muita poikkeamailmoituksessa mainittuja henkilöitä koskevat henkilötiedot ja

• sellaiset yksityiskohdat, mukaan lukien poikkeamaan osallisena olevan organisaation (organisaatioiden) nimi, jotka saattavat paljastaa poikkeamailmoituksen tekijän tai kolmansien osapuolten henkilöllisyyden taikka johtaa tällaisten tietojen päättelemiseen poikkeamailmoituksesta.

Poikkeamailmoitusten julkaisun tavoitteena on yksinomaan turvallisuuden edistäminen jakamalla turvallisuustietoa. Kun kaikilla on mahdollisuus ottaa opiksi siitä, mitä jollekin on tapahtunut, niin kaikkien ei tarvitse oppia kaikkea kantapään kautta.

Koosteiden julkaisuaikataulu on kesäkuun, elokuun, syyskuun ja lokakuun puoliväli. Koko vuoden kooste julkaistaan seuraavan vuoden tammi- ja helmikuun vaihteessa.

Palautetta koosteiden julkaisusta pyydetään osoitteeseen lentoturvallisuus (at) traficom.fi.  

 

 

Sivu päivitetty 14.08.2020